MAQEDONIA E VERIUT

Copyright: shutterstock_1069118279

Maqedonia e Veriut është një vend pa dalje në det i vendosur në zemër të Gadishullit Ballkanik, me një popullsi prej rreth 2.1 milionë banorë. Është e njohur për terrenin e saj malor, dhe lumi Vardar që kalon në mes të tij.

E njohur si shtet kandidat në BE në vitin 2005, Maqedonia e Veriut nënshkroi Deklaratën e Sofjes në vitin 2020, duke përmirësuar strategjitë e saj mjedisore dhe duke i dhënë përparësi Axhendës së Gjelbër në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Në vitet e fundit, Maqedonia e Veriut ka ndërmarrë hapa të mëtejshëm drejt qëllimeve mjedisore dhe një të ardhmeje më të gjelbër, të mbështetur edhe nga BE-ja dhe projektet si EU4Green.

shutterstock_1716793438

Copyright: shutterstock_1716793438

LEXO MË SHUMË

eu4green

Tet 09, 2023

LAJME

Mbikëqyrja dhe përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike në bujqësi

Workshopi i EU4Green mbi treguesit Agro-Ambiental dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit në bujqësi më 20 dhe 21 shtator në Tiranë.

Umweltbundesamt

Qer 23, 2023

LAJME

TRAJTIMI I UJËRAVE TË NDOTURA MBRON MJEDISIN DHE SHËNDETIN

Trajtimi i duhur i ujërave të ndotura urbane është thelbësor për përmirësimin e shëndetit publik dhe mirëqenies mjedisore.

Zoe-Fotolia.com_PSC

Maj 09, 2023

LAJME

EU4GREEN: HYRJA NË FAZËN TJETËR

Ditën e hënë, në datën 8 maj 2023, u mblodh në platformën online Komiteti Drejtues i EU4Green, ndërsa projekti hyri kështu në një fazë të re drejt zbatimit të veprimtarive në gjashtë ekonomitë e vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Chinnapong - Fotolia.com

Qer 17, 2022

LAJME

EU4GREEN: TAKIMI FILLESTAR PËR PROJEKTIN E BALLKANIT PERËNDIMOR

Më 17 qershor, Umweltbundesamt (Agjencia Austriake e Mjedisit), lançoi zyrtarisht projektin EU4Green, nëpërmjet një aktiviteti hibrid, i cili u mbajt në Mal të Zi.