KOSOVA*

Copyright: shutterstock_1655186470

E vendosur në Evropën Juglindore, Kosova* është shtëpia e afërsisht 1.8 milionë njerëzve me një përbërje të ndryshme etnike. Terreni i Kosovës* përcaktohet nga veçoritë malore dhe kodrinore, duke e bërë atë një qendër për ekosisteme të ndryshme.

Si një kandidate për anëtarësim në BE, ajo vazhdon të përafrojë politikat e saj me standardet e Bashkimit Evropian. Në tetor 2021, Kosova* miratoi planin e veprimit për Agjendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor, i cili synon të kontribuojë në zhvillimin e qëndrueshëm socio-ekonomik dhe rimëkëmbjen e gjelbër të rajonit pas pandemisë.

shutterstock_2140279573

Copyright: shutterstock_2140279573

* Ky shënim është pa paragjykim ndaj qëndrimeve mbi statusin dhe është në përputhje me Rezolutën 1244 dhe Opinionin e GJND-së për Deklaratën e Pavarësisë së Kosovës.

Lidhje të dobishme:

European Parliament: 2022 Report on Kosovo

Kosovo Sustainable development: balkangreenfoundation.org

2030 Agenda-in-Kosovo-ENG.pdf

Regional Cooperation Council | Sofia Declaration on the Green Agenda for the Western Balkans (rcc.int)

LEXO MË SHUMË

Umweltbundesamt

Nën 14, 2023

LAJME

Bashkëpunimi avancon Strategjinë Mjedisore të Kosovës* për Dekadën e ardhshme

Kosova* është duke punuar në mënyrë aktive në “Strategjinë për Mbrojtjen e Mjedisit dhe Zhvillim të Qëndrueshëm 2022 – 2031

eu4green

Tet 09, 2023

LAJME

Mbikëqyrja dhe përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike në bujqësi

Workshopi i EU4Green mbi treguesit Agro-Ambiental dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit në bujqësi më 20 dhe 21 shtator në Tiranë.

Umweltbundesamt

Qer 23, 2023

LAJME

TRAJTIMI I UJËRAVE TË NDOTURA MBRON MJEDISIN DHE SHËNDETIN

Trajtimi i duhur i ujërave të ndotura urbane është thelbësor për përmirësimin e shëndetit publik dhe mirëqenies mjedisore.

Zoe-Fotolia.com_PSC

Maj 09, 2023

LAJME

EU4GREEN: HYRJA NË FAZËN TJETËR

Ditën e hënë, në datën 8 maj 2023, u mblodh në platformën online Komiteti Drejtues i EU4Green, ndërsa projekti hyri kështu në një fazë të re drejt zbatimit të veprimtarive në gjashtë ekonomitë e vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Chinnapong - Fotolia.com

Qer 17, 2022

LAJME

EU4GREEN: TAKIMI FILLESTAR PËR PROJEKTIN E BALLKANIT PERËNDIMOR

Më 17 qershor, Umweltbundesamt (Agjencia Austriake e Mjedisit), lançoi zyrtarisht projektin EU4Green, nëpërmjet një aktiviteti hibrid, i cili u mbajt në Mal të Zi.