BOSNJE HERCEGOVINA

Copyright: shutterstock_252866515

Bosnje Hercegovina  është e njohur për burimet e saj natyrore, lumenjtë, liqenet, pyjet dhe kafshët e egra.

Bosnje Hercegovinës i është dhënë statusi i kandidatit për në BE në dhjetor 2022. Sipas Deklaratës së Sofjes, Bosnje Hercegovina filloi të ndërmarrë një sërë reformash në lidhje me mjedisin, duke përfshirë hapat për të trajtuar ndotjen e ajrit dhe ujit, si dhe shpyllëzimin.

Prioritetet strategjike të Bosnje Hercegovinës, në përputhje me acquis të BE-së dhe të lidhura me fusha të ndryshme të Axhendës së Gjelbër, përfshijnë veprime për të ruajtur thesaret natyrore dhe për ta bërë Bosnje Hercegovinën një ekonomi më të gjelbër, më të qëndrueshme për qytetarët e saj dhe komunitetin evropian.

shutterstock_97564751

Copyright: shutterstock_97564751

LEXO MË SHUMË

Mak Kapetanović

Nën 08, 2023

NGJARJE

Event date: Tet 4, 2023

Edukimi dhe zhvillimi i aftësive të gjelbra përmes moduleve të mikrokredencialeve

Workshopi Rajonal mblodhi së bashku palët kryesore të sistemit arsimor për të identifikuar nevojat në trajnime dhe arsim si dhe për të specifikuar fushat tematike për zhvillimin e aftësive të gjelbra dhe ngritjen e kapaciteteve në rajon.

eu4green

Tet 09, 2023

LAJME

Mbikëqyrja dhe përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike në bujqësi

Workshopi i EU4Green mbi treguesit Agro-Ambiental dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit në bujqësi më 20 dhe 21 shtator në Tiranë.

Umweltbundesamt

Qer 23, 2023

LAJME

TRAJTIMI I UJËRAVE TË NDOTURA MBRON MJEDISIN DHE SHËNDETIN

Trajtimi i duhur i ujërave të ndotura urbane është thelbësor për përmirësimin e shëndetit publik dhe mirëqenies mjedisore.

Zoe-Fotolia.com_PSC

Maj 09, 2023

LAJME

EU4GREEN: HYRJA NË FAZËN TJETËR

Ditën e hënë, në datën 8 maj 2023, u mblodh në platformën online Komiteti Drejtues i EU4Green, ndërsa projekti hyri kështu në një fazë të re drejt zbatimit të veprimtarive në gjashtë ekonomitë e vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Chinnapong - Fotolia.com

Qer 17, 2022

LAJME

EU4GREEN: TAKIMI FILLESTAR PËR PROJEKTIN E BALLKANIT PERËNDIMOR

Më 17 qershor, Umweltbundesamt (Agjencia Austriake e Mjedisit), lançoi zyrtarisht projektin EU4Green, nëpërmjet një aktiviteti hibrid, i cili u mbajt në Mal të Zi.