SHQIPËRIA

Copyright: shutterstock_1655467072

Shqipëria është një shtet i Evropës Juglindore me afërsisht 2.76 milionë banorë, i njohur për peizazhe të ndryshme nga malet e mbuluara me borë në Alpet Shqiptare, deri në ultësirat pjellore në kufi me detet Adriatik dhe Jon.

Shqipërisë iu dha statusi i kandidatit për në BE në qershor 2014. Në përputhje me Deklaratën e Sofjes dhe Axhendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor, Shqipëria është e angazhuar për reforma të rëndësishme për të arritur objektivat mjedisore dhe klimatike të BE-së.

Prioritetet e Shqipërisë përfshijnë veprime strategjike për zhvillimin e qëndrueshëm social dhe ekonomik, duke mbrojtur njëkohësisht burimet natyrore nga ndotja dhe degradimi, nëpërmjet menaxhimit të tyre të integruar.

shutterstock_1614387421

Copyright: shutterstock_1614387421

LEXO MË SHUMË

eu4green

Tet 09, 2023

LAJME

Mbikëqyrja dhe përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike në bujqësi

Workshopi i EU4Green mbi treguesit Agro-Ambiental dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit në bujqësi më 20 dhe 21 shtator në Tiranë.

Umweltbundesamt

Qer 23, 2023

LAJME

TRAJTIMI I UJËRAVE TË NDOTURA MBRON MJEDISIN DHE SHËNDETIN

Trajtimi i duhur i ujërave të ndotura urbane është thelbësor për përmirësimin e shëndetit publik dhe mirëqenies mjedisore.

Zoe-Fotolia.com_PSC

Maj 09, 2023

LAJME

EU4GREEN: HYRJA NË FAZËN TJETËR

Ditën e hënë, në datën 8 maj 2023, u mblodh në platformën online Komiteti Drejtues i EU4Green, ndërsa projekti hyri kështu në një fazë të re drejt zbatimit të veprimtarive në gjashtë ekonomitë e vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Chinnapong - Fotolia.com

Qer 17, 2022

LAJME

EU4GREEN: TAKIMI FILLESTAR PËR PROJEKTIN E BALLKANIT PERËNDIMOR

Më 17 qershor, Umweltbundesamt (Agjencia Austriake e Mjedisit), lançoi zyrtarisht projektin EU4Green, nëpërmjet një aktiviteti hibrid, i cili u mbajt në Mal të Zi.