SERBIA

Copyright: shutterstock_280001477

Serbia është një vend pa dalje në det në qendër të Gadishullit Ballkanik. Ajo është formuar nga fusha e Panonisë, malet e Ballkanit dhe lumenjtë Danub dhe Sava, me një popullsi prej rreth 7 milion njerëzish.

Vendi fitoi statusin e kandidatit për në BE në mars 2012. Me Deklaratën e Sofjes mbi Axhendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor nga viti 2020, Serbia u zotua të zbatojë masa në fushën e ndryshimeve klimatike dhe parandalimin e ndotjes, zhvillimit të energjisë, transportit dhe ekonomisë rrethore, si edhe biodiversitetit, bujqësisë së qëndrueshme dhe prodhimit të ushqimit.

Për këtë tranzicion të gjelbër, Serbia mbështetet nga projektet dhe iniciativat e BE-së si EU4Green.

shutterstock_1490725043

Copyright: shutterstock_1490725043

LEXO MË SHUMË

eu4green

Tet 09, 2023

LAJME

Mbikëqyrja dhe përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike në bujqësi

Workshopi i EU4Green mbi treguesit Agro-Ambiental dhe përdorimin e qëndrueshëm të ujit në bujqësi më 20 dhe 21 shtator në Tiranë.

Umweltbundesamt

Qer 23, 2023

LAJME

TRAJTIMI I UJËRAVE TË NDOTURA MBRON MJEDISIN DHE SHËNDETIN

Trajtimi i duhur i ujërave të ndotura urbane është thelbësor për përmirësimin e shëndetit publik dhe mirëqenies mjedisore.

Zoe-Fotolia.com_PSC

Maj 09, 2023

LAJME

EU4GREEN: HYRJA NË FAZËN TJETËR

Ditën e hënë, në datën 8 maj 2023, u mblodh në platformën online Komiteti Drejtues i EU4Green, ndërsa projekti hyri kështu në një fazë të re drejt zbatimit të veprimtarive në gjashtë ekonomitë e vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Chinnapong - Fotolia.com

Qer 17, 2022

LAJME

EU4GREEN: TAKIMI FILLESTAR PËR PROJEKTIN E BALLKANIT PERËNDIMOR

Më 17 qershor, Umweltbundesamt (Agjencia Austriake e Mjedisit), lançoi zyrtarisht projektin EU4Green, nëpërmjet një aktiviteti hibrid, i cili u mbajt në Mal të Zi.