KU PUNOJMË

6 EKONOMI, 1 GOL

Projekti EU4Green mbështet Ballkanin Perëndimor – Shqipërinë, Bosnjën dhe Hercegovinën, Kosovën*, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë – në zbatimin e Axhendës së Gjelbër

LEXO MË SHUMË

LAJME

Bashkëpunimi ndërmjet Austrisë dhe Serbisë për ruajtjen e Danubit

Këtë vit, Austria kryeson Strategjinë e BE-së për Rajonin e Danubit, duke krijuar mundësi për krijimin e prosperitetit, elasticitetit dhe sigurisë në këtë rajon, i cili përfshin dhjetë vende dhe mbi 80 milionë njerëz.

LEXO MË SHUMË

TEMAVE

NGA BIODIVERSITETI TEK FINANCAT E GJELBRA

EU4Green trajton disa sfida mjedisore dhe çështje ndërsektoriale

LEXO MË SHUMË
Small green triangle

Dark blue triangle left LAJME DHE NGJARJE Dark blue triangle right

MIRË SE VINI NË TË ARDHMEN MË TË GJELBËR

Green triangle left SHIKO GJITHCKA

Qer 25, 2024

Bashkëpunimi ndërmjet Austrisë dhe Serbisë për ruajtjen e Danubit

Këtë vit, Austria kryeson Strategjinë e BE-së për Rajonin e Danubit, duke krijuar mundësi për krijimin e prosperitetit, elasticitetit dhe sigurisë në këtë rajon, i cili përfshin dhjetë vende dhe mbi 80 milionë njerëz.

Qer 13, 2024

Nxënësit e klasës së parë mësojnë si të kompostojnë për të reduktuar mbetjet

Nxënësit zotëruan aftësitë e kthimit të mbetjeve organike dhe të biodegradueshme në kompost pjellor për bimët në oborrin e shkollës.

Small blue triangle

Dark blue triangle left KU PUNOJMË Dark blue triangle right

VETËDIJA AKTUALE EUGREEN

Blue triangle left SHIKO GJITHCKA
Small dark yellow triangle

Dark blue triangle left TEMAVE Dark blue triangle right

MIRË SE VINI NË TË ARDHMEN MË TË GJELBËR

Dark yellow triangle left SHIKO GJITHCKA
Osman Kartal, Sustainably Yours - EEA

EKONOMIA RRETHORE

Në vitin 2020, gjashtë ekonomitë e Ballkanit Perëndimor u angazhuan për të hapur rrugën drejt një ekonomie rrethore të qëndrueshme, si pjesë e zbatimit të Axhendës së Gjelbër.

Umweltbundesamt

NDOTJA E UJIT

Teksa Deklarata e Sofjes hedh themelet për adresimin e sfidave të ujit në Ballkanin Perëndimor, ende nevojiten përpjekje dhe burime të konsiderueshme për të përmirësuar përafrimin e rajonit me standardet e BE-së për ujin.

Kjo përmbajtje është e disponueshme vetëm në anglisht

Umweltbundesamt

Factsheet

Know-how for the Green Agenda

Project description, key facts and objectives of EU4Green