ВЕСТИ

Јун 03, 2024

Интервју: Водата е нашиот извор на живот

Во ова интервју, експертот на EU4Green, Харалд Лоишандл-Вајс, ја објаснува горливата тема за загадувањето на водата, ризикот од загадувачи и важноста на неопходните активности.

Мај 09, 2024

Ден на Европа – од мирна до зелена Европа

Денот на Европа, кој го славиме денес, во чест на трајниот мир и заедничките напори, го насочува нашето внимание кон актуелните заеднички грижи и определба на ЕУ да ја трансформира Европа во модерна, зелена животна средина за сите нас.

UPCOMING EVENTS

Оваа содржина е достапна само на англиски јазик

МИНАТИ НАСТАНИ

Mak Kapetanović

Датумот на настанот: Окт 4, 2023

Едукација и развој на зелени вештини преку микро-дипломски модули

Регионалната работилница одржана во Сараево, Босна и Херцеговина на 4 октомври

Mak Kapetanović

Датумот на настанот: Окт 10-11, 2023

Работилница: Национална референтна лабораторија

Со цел да се поддржи имплементацијата на Националните референтни лаборатории (НРЛ) во шест економии од Западен Балкан, се одржа регионална дводневна работилница во Подгорица, Црна Гора, на 10 и 11 октомври 2023 година.